روز 23 فروردين [روز قلیه ماهی]
غذای ثبت شده در تقویم
-
- روز ثبت شده : 23 فروردین
- غذای ثبت شده : قلیه ماهی
- درصد محبوبیت : 61%
-
قلیه ماهی
-
قِلیِه ماهی یکی از معروفترین خورشهای ایرانی متعلق به جنوب ایران خصوصاً استانهای خوزستان بوشهر و هرمزگان و جنوب بلوچستان میباشد. در طبخ این غذا از سبزیجات مخصوص گشنیز و شنبلیله تمر هندی ادویهجات و ماهی جنوبی استفاده میشود. معروفترین و بهترین قلیه ماهی را میشود در بوشهر خورد که به آن قلیه مُی میگویند هرچند در بقیه شهرها هم قلیه ماهیهای خوبی پخته میشود و معمولا نوع ماهی که در هر شهر برای طبخش استفاده میشود متفاوت است. در بندرعباس از ماهی شیر یا زبیدی استفاده میکنند. در اهواز علاوه بر ماهیهایی مثل میش ماهی و هامور، گاهی در قلیه میگو هم میریزند. در بندر گناوه قلیه را با ماهی سرخو یا همار میپزند. اما در هر حال اهل فن توصیه میکنند که برای طبخ این غذای محبوب بهتر است از ماهیهایی استفاده شود که گوشت لُخم دارند. سنگسر هامور شیر سرخو جش شوریده و سکن بهترین ماهیها برای قلیه ماهی هستند