روز 10 مهر [روز چلو و خورشت سيب زميني]

غذای ثبت شده در تقویم
    • روز ثبت شده : 10 مهر
    • ثبت کننده : الهه شريف -
    • غذای ثبت شده : چلو و خورشت سيب زميني
    • چلو و خورشت سيب زميني

    • سیب زمینی یک گیاه یک ساله است که ما از غده های موجود در ریشه آن استفاده می کنیم. زادگاه اولیه آن در آمریکای جنوبی بوده و اولین بار توسط میرزا ملکُم خان به ایران آورده شده است، برای همین در ابتدا به آن آلو ملکُم می گفتند و اکنون هم در بعضی شهرهای ایران سیب زمینی را بنام آلو می شناسند. ساقه و برگ های سیب زمینی حاوی سمی بنام سولانین است، بنابراین نباید آن را مصرف کرد، ولی جوشانده رقیق شده همین برگ ها را به عنوان ماده خواب آور و آرامش دهنده اعصاب استفاده می کنند. مهم ترین ماده اصلی موجود در سیب زمینی نشاسته است که معمولاً 9 تا 25 درصد آن را تشکیل می دهد، از این رو برای تامین انرژی ماده مفیدی است که نسبت به غلات کمتر تحت تاثیر آفات قرار می گیرد و پرورش آن آسان تر است. امروزه روسیه و آلمان بزرگ ترین تولید کنندگان سیب زمینی هستند.سیب زمینی تقویت کننده قلب ، محکم کننده لثه ، مسکن درد و زخم معده است. سیب زمینی در بین سبزیجات حاوی ویتامین C بالایی است و هر 100 گرم سیب زمینی 20 تا 25 میلی گرم ویتامین C دارد و برای تامین ویتامین C مورد نیاز برای جلوگیری از خونریزی لثه مفید است، ولی نکته بسیار مهم این است که در اثر ماندن در انبار و پخت نامناسب مقدار زیادی از ویتامین C آن به هدر می رود. برای اینکه سیب زمینی ویتامین C کمتری را از دست بدهد ، سعی کنید آن را در مقدارهای کم خریداری و نگهداری کنید و آن را با پوست بپزیدسیب زمینی غنی از بتاکاروتن پیش ساز ویتامین A است که وقتی پخته می شود به آسانی جذب می شود.

تقویم خوراکی چیست؟

میخواهیم با کمک هم هر روز رو روز یک غذا نام گذاری کنیم. تصور کنید بخواهید آشپزی کنید .یک سال هر روز یک غذای متفاوت به شما معرفی شود. چطوره؟

خوشحال میشیم با ثبت یک غذا به نام خودتون تو تقویم بهمون کمک کنید

تقویم این هفته

روز ماه غذای ثبت شده
چهارشنبه 05 ارديبهشت پیتزا مدیترانه ای
پنجشنبه 06 ارديبهشت سالاد سیب زمینی
جمعه 07 ارديبهشت کال کباب
شنبه 08 ارديبهشت کباب ثریایی
يكشنبه 09 ارديبهشت آجیل پلو
دوشنبه 10 ارديبهشت سوپ خامه
سه شنبه 11 ارديبهشت پای اسفناج و پنیر
تمامی حقوق این وبسایت نزد تقویم خوراکی محفوظ می باشد @copy 2018