روز 3 بهمن [روز خورشت قیمه نخود]
غذای ثبت شده در تقویم
-
- روز ثبت شده : 3 بهمن
- غذای ثبت شده : خورشت قیمه نخود
- درصد محبوبیت : 66%
-
خورشت قیمه نخود
-
لغت نامه دهخدا قیمه را یک کلمه ترکی است به گوشت ریز یرز شده یا چرخ کرده تعبیر می کند و خورشت قیمه را خورشتی می نامند که با این نوع گوشت تهیه شده باشد نویسنده کتاب طهران قدیم جعفر شهری در باره نحوه خرد کردن گوشت قیمه می نویسد که گوشت را فندقی خرد کنید. بنابراین شنیدن اسم قیمه بر خورش هایی که ظاهرشان هیچ شباهتی به قیمه های رایج ندارند شاردن، شرقشناسی غربی که دورهی صفویه به ایران سفر کرده در سفرنامهاش وقتی دربارهی پذیرایی بزرگان شهر از شاه حرف میزند مینویسد گوشت را هر گونه به کار برند خواه خورش قیمه، یا انواع خورشهای دیگر یا کباب باشد، با بهترین ادویه چاشنی میزنند به نظر میرسد قدمت خورش قیمه بیش از اینها باشد. خورشی قدیمی و اصیل که حالا بهترین نوع که با بهترین ادویه مزهدار شده را در عزاداریها میخوریم و پای ثابت نذریهاست احتمالا دلیل خوشمزهتر بودن قیمههای نذری استفادهی دست و دلبازانه از زعفران و روغن مرغوب و گلاب درجه یک و تازه بودن گوشت و مواد اولیهی آن است